Broken green pencil

Van gebroken groen naar verbindend groen

Groen staat voor lente, een nieuw begin, groei, herken je dat? Veel mensen herkennen in groen een natuurlijke verbinding tussen mensen. Als we dat herkennen, hoe kan het dan dat het soms misloopt?

Het antwoord blijkt vaak moeilijker dan verwacht. Als dat niet zo zou zijn dan was mediation niet nodig.

Luisteren naar de ander is moeilijker dan je denkt, herken je dat? Verwijten maken is meestal makkelijker maar gelijktijdig ook moeilijk weg te gummen. Als je een e-mail stuurt dan kun je de tekst nog een keer nalezen en aanpassen…..tenminste als die niet in een moment van frustratie is verzonden. Want wees eerlijk, een e-mail of app is snel verzonden en de bedoeling die je daarbij hebt is voor de ontvanger niet zichtbaar en hoorbaar. Nee, je leest de e-mail of de app en dan is het maar net hoe de boodschap valt en voor je het weet is de verbinding verbroken.

En dan, dan kom je elkaar tegen, boze blikken over en weer en elkaar aanspreken, nee liever niet. Op dat moment is de verbinding verbroken. De stap maken om te herstellen wat scheurtjes vertoont is moeilijk. Elkaar opzoeken om te herstellen waar het fout ging. Wil én durf je de verbinding herstellen? En wil je herstellen of wil je gelijk krijgen?

Olijfgroen
Zie je het voor je, die mooie olijfbomen die jaar in en jaar uit olijven geven. De mooie ‘olijfgroene’ kleur die staat voor ervaren en groei. Maar ook voor bezinning en wijsheid. Niet opvallen maar juist de bescheidenheid. Samen in goed harmonie met elkaar omgaan, dat is over het algemeen wat iedereen wil, toch? Van gebroken groen naar olijfgroen. De wijsheid en bezinning om te verbinden.

Wat zeker is, is dat een conflict knaagt en als je maar lang genoeg wacht verbreekt de verbinding. Spijtig, want al die jaren dat je hebt gebouwd aan een (werk) relatie is in een split second verbroken. Mis je dat, wil je van gebroken groen naar verbindend groen?

Neem gerust contact op en ik kan jullie begeleiden zodat jullie samen tot een voor jullie geschikte oplossing komen.

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn