Zwoferink Mediation

Overige diensten

Conflict coaching

Wat is conflict coaching?

Hoe ga je om met conflicten op de werkvloer of in je omgeving? Dat is niet altijd eenvoudig en dan kan een conflictcoach de partijen helpen om tot effectief gedrag te komen in plaats van ineffectief gedrag. Bewustwording is hier meestal het sleutelwoord omdat partijen zich vaak niet bewust zijn van hun eigen bijdrage aan de ontstane conflictsituatie. Onderliggende belangen, drijfveren, overtuigingen en behoeften spelen in de ontstane situatie meestal een belemmerende rol.

Waarom conflict coaching

Conflict coaching kan worden ingezet als er sprake is van onenigheid in welk opzicht dan ook. Bij conflict coaching helpt de coach om de partijen bewust te laten worden dat effectief gedrag je meer brengt en hoe je daar toekomt. Hier ligt de interactie en ieders afzonderlijke aandeel centraal. Door hierop te coachen gaat er ruimte ontstaan zodat ieder vanuit andere invalshoeken naar het conflict kan kijken waardoor de samenwerking en de werkrelatie verbetert. Hiermee wordt ook meteen het verschil tussen conflict coaching en mediation duidelijk. Bij mediation begeleidt de mediator partijen om tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen.

Voor een afspraak kun je contact opnemen

Wil je dat een conflict niet verder escaleert en wil je dat partijen zich bewust worden van hun eigen gedrag? Meld je dan aan voor conflict coaching via het contactformulier of stuur een e-mail met je telefoonnummer. Dan neem ik dezelfde dag nog contact met je op.